website

IN MEMORIAM

I offer the possibility to preserve flowers from a funeral service. Field of Hope is specialised in drying flowers and creating beautiful and unique compositions in recycled glassware or (vintage) frames.  Creating an everlasting memory.
For more information or commissioned request please feel free to contact me:
info@fieldofhope.nl if you want to know how I work commissioned please check FAQ  
Commissioned 2024
Love Me Do - Hariatie
gedroogde bloemen pluktuin arrangement van verschillende gedroogde bloemen. Alle bloemen gebruikt voor dit werk zijn afkomstig van een rouwstuk, voor de verwerking van de bloemen gebruik ik verschillende technieken. Vaak bepaal ik dat aan de hand van het soort bloem maar ook of deze in een lijst moeten komen of in glas dienen te worden verwerkt. Het belangrijkste van werken in opdracht vind ik dat de opdrachtgever exact heeft wat degene mooi vindt, maar vaak kiezen mensen mij uit op basis van de stijl en ervaring die ik heb. Het leuke van deze opdracht vind ik dat de klant zelf met het idee kwam om de bloemen zwevend te plaatsen het komt het werk nog meer ten goede.
Dat Komt Door Jou -Hariatie
Het is alleen mogelijk om kleinere werken door mij te laten maken indien het onderdeel is van een groter project. Dit doe ik omdat het een mis opvatting is dat kleiner werk niet heel veel werk is en dus een stuk goedkoper moet zijn. Ik ben soms langer bezig met een kleiner werk dan een groot werk. De gedroogde bloemen voor dit werk gebruikt zijn een stuk bewerkelijker en vereisen nog meer precisie bij het dichtmaken en schoonmaken van het werk.
If I Should Fall Behind - Hariatie
Gemaakt voor dezelfde familie maar in een nieuwe lijst gemaakt door mijn lijstenmaker in Amsterdam. Bij een modern interieur past een bewerkelijke brocante lijst gewoon wat minder lekker, het is de bedoeling dat een lijst blendt met je interieur en niet compleet afsteekt. Ik heb daarom ook een aantal standaard nieuwe lijsten uitgekozen die mooi passen bij een modern en strakker interieur. Daarin bestaan nog een zeer groot aantal varianten dus de klant koos voor een 3 cm ipv de 2 cm breedte van de lijst. Ik heb een zelfde soort opzet gemaakt als het eerste werk, maar besloot om meer focus te hebben op de gedroogde bloemen en wat minder grassen te gebruiken. Dus chunky lijst chunky dried flowers.
Brown Eyed Girl - Hariatie
Onderdeel van grotere opdracht om In Memoriam stukken te maken. Bijna een jaar geleden kreeg ik deze opdracht binnen maar degene voor wie ik het laatste werk ging maken was er gewoon nog niet aan toe, ik heb de gedroogde bloemen opgeslagen in mijn droogkamer bij mijn atelier totdat ze er klaar voor was. Ik vind het fijn dat ik aan dit soort wensen kan voldoen.
Dance Me to the End of Love-Hariatie 80 x 100 cm
Arrangement geinspireerd op een pluktuin verschillende bloemen uit dit arrangement zijn ook door de opdrachtgever zelf geplukt.
Old & Wise & Silence and I - Hariatie
beukenframe fineer met grijze achtergrond.
The Lake Isle- Hariatie 60 x 50 cm
Bij zowel nieuwe als vintage lijsten verdiep ik de lijst zoveel mogelijk zodat elke bloem niet compleet plat wordt gedrukt. Hierdoor krijg je meer diepte en gelaagdheid. Het is voor mij verder belangrijk om de vorm van de bloem en de steel organisch te laten bewegen dus geen harde vormen, dikke statische stelen en/of veel groen en blad.
Floating Flowers - 1 liters pharmacy glass with funeral flowers
Floating flowers is a concept I have created which is a hanging installation within glass. This installation is hanging on a single thread only and will keep your dried flowers dust free and secure within glass.
Commissioned 2023
gedroogde bloemenkunst groot
Bloom & Walk of Life 150 x 100 cm
dried flowers in boxed frame for an momuntal estate in Doorn.
begrafenisbloemen alternatief voor weggooien
Eagle When She Flies - Hariatie
Werk behorend bij familieopdracht gemaakt op een zwarte achtergrond en in een prachtige gouden lijst met verfijnde bies uit de Dordogne. Voor dit werk is een compleet andere uitstraling gekozen dan Coat of Many Colors. In overleg met elkaar kom ik altijd tot een werk dat past bij de persoon voor wie ik het maak.
bloemen bewaren
Coat of Many Colors - Hariatie
The bois stuc vintage frame is from my source in France. For this piece I have cut most of stems and rebuild each snapdragon with the most colorful petals. This results in a light, airy and colorful piece.
funeral flowers boxed
I Will Always Love You -Hariatie
For this piece I have used as much as flowers possible from the flower hearth I received. The boxed frame is in mint condition. All flowers used in this boxed frame are dried in my own studio.
in memoriam lijst met korenbloemen
Je Pense Que Tu Es L’Ange - Hariatie
Gebeitst houten lijst in zwart gevuld met korenbloemen in mijn atelier gedroogd. Het werk is gemaakt voor 1 van de klanten van https://anneloesmetaandacht.nl/
Ik werk vaker met haar samen om bloemen van een uitvaart met liefde te vereeuwigen. Voor mij is het belangrijk om ongeacht de grootte van het werk iets te maken dat helemaal is naar wens van de klant.
uitvaartbloemen beware
Apothekersfles vintage van 6 liter gevuld met verschillende bloemen meegenomen naar de uitvaart. Voor dit werk kreeg ik zoveel bloemen dat een groot gedeelte van mijn droogkamer ruimte moest maken om ze goed te drogen. Ik heb voor dit werk de ene kant licht gehouden en de andere kant wat donkerder. Van elke bloem heb ik er 1 verwerkt in het glas, de overige bloemen gedroogd heb ik teruggegeven aan de opdrachtgever.
bloemen bewaren uitvaart
Rubia - Hariatie 2023 Frame made for a furry familymember to remember her joyfull and playfull character. Thats why i made an arrangement of the last flowers she saw which feels like a playing and furry creature.
bloemen bewaren lijst haarlem
Sultan of Swing - Hariatie
The arrangement where the pressed flower is the center of the attention and all other dried flowers are growing towards it. All my works are a reflection of my contact with the client, but always the dried flowers are in charge!
Dried Flowers from a Funeral for different family members to remember a beloved grandmother
bloemen bewaren begrafenis
Look For Me In Rainbows - Hariatie 2023 90 x 70 cm
Dried florals from a large funeral piece made with only 3 different flowers. The hydrengeas where used in many different ways to obtain a wide colorscheme
bloemen bewaren begrafenis
Je Hebt Altijd Jezelf Nog- Hariatie 2023
Oval convex frame with flowers given to grandmother before she passed away.
rouwbloemen in fles
Round belly larger round belly glass. Flowers used from funeral from beloved father and husband. These are given to family members to remember
bloemen bewaren gedroogd
Puk 4 -Hariatie 2022
4 different works for family created with flowers from a funeral service in lovin' memory. All smaller works are spin offs of the flowers the children picked them selves to remember their family member.
gedroogde bloemen in lijst droogbloemen
Smile - Hariatie 2022 -new created boxed frame with dried roses, dried dahlia and other bold dried flowers who needed all the space.
rouwbloemen gedroogd en ingelijst
Don't You Worry Child - Hariatie 2022
Funeral work made for Lieke Augustijn to remember her close friend who passed away
bloemen bewaren uitvaart
Rose is a Rose is a Rose - Hariatie 2022 Arrangement made with only three dried roses
Lean on Me - Hariatie 2022- Arrangement made on embroidery, the dried flowers are blending in with the original canvas.
Flowers In Your Hair - Hariatie 2021