website

FAQ

Hoe werk ik in opdracht?

Als je besluit om met mij te werken, heb ik uiterlijk binnen een week je bloemen nodig. Woon je in de regio Amsterdam dan kom ik vaak even langs om de bloemen op te halen. Je bent ook welkom op mijn atelier in Halfweg tussen Amsterdam en Haarlem in. Mocht bovenstaande punten niet lukken dan kan ik je ook een verzekerd label toesturen zodat je je bloemen kunt versturen. 

Wat doe je met mijn bloemen?

Als ik je bloemen heb ontvangen, heb ik verschillende technieken voor verschillende resultaten. Afhankelijk van de bloem maar ook van jouw keuze voor product kies ik voor een techniek. Soms hanteer ik verschillende technieken voor 1 dezelfde bloem, dit doe ik vaak bij lijsten waar ik speel met diepte. Ik heb een droogruimte waar jouw bloemen veilig het proces van drogen ingaan. Wanneer het uiteindelijk compleet gedroogd is is afhankelijk van het soort techniek en bloem. Ik werk niet met fixeer spray of verf om de kleur te manipuleren. Ik vind het belangrijk dat het zo natuurlijk mogelijk is en dat de bloemen een bonusronde krijgen van Moeder Natuur!

Wat voor producten zijn er mogelijk met mijn bloemen?

Ik maak lijsten indien gewenst met een kleine verdieping zodat je bloemen iets meer diepte krijgen, of ik verwerk je bloemen in glas. Voor mij is het belangrijk om de gedroogde bloemen in ieder geval stofvrij te verwerken! Daarom werk ik met gedroogde bloemen in of achter glas. Heb je zelf een heel ander idee, mail me dan gerust ik vind het super leuk om input van je te krijgen! Ik werk niet met epoxy of giethars ik heb daar een kleine blog over geschreven waarom ik dat niet doe.

 Hoe ga je mijn werk maken?

Ik maak het originele boeket niet na. Ik geef een eigen interpretatie van de bloemen die ik van je heb gekregen. Het is ook een stukje creatief proces dat we samen in gaan. 

Ik wil mijn werk in een glas, hoe werk je dan?

Zodra je bloemen droog zijn geef ik je een seintje en vaak alvast een voorproefje van hoe alle bloemen er gedroogd uitzien. Dan geef ik je een aantal opties van glas dat kan werken, maar misschien heb je zelf al het een en ander online gezien. Al het glas dat ik gebruik is gerecycled, van hele oude apothekersflessen tot gistflessen en laboratorium glas. Het moge duidelijk zijn hoe groter het glas des te meer bloemen kan ik verwerken, hoe groter het glas dat je kiest hoe hoger de prijs. Heb je een keuze gemaakt voor het soort glas dan ga ik aan de slag, voordat ik het dichtmaak krijg je nog een aantal fotos toegestuurd ter goedkeuring en de optie om te kiezen uit een kleur van de wax die ik vervolgens gebruik om het werk dicht te maken. 

Ik wil mijn werk in een lijst, hoe werk je dan?

Kies je voor gedroogde bloemen in een lijst, dan krijg je een aantal lijsten voorgesteld in verschillende formaten en verschillende prijsklassen plus verschillende achtergronden die mooi werken. Ik leg daar jouw gedroogde bloemen of boeket op zodat je direct kunt zien hoe het totaal plaatje eruit ziet. Heb je een keuze gemaakt voor een lijst en achtergrond dan begint mijn werk en maak ik een aantal opzetten. Wil je traditioneel of juist meer abstract. Op het moment dat de opzet helemaal naar jouw wens is voorzie ik het werk van een handgegoten wax met het logo van Field of Hope gaat het glas voor het werk en maak ik deze dicht. Al naar gelang de grootte van de gekozen lijst voorzie ik deze van een professioneel hangsysteem die het werk kan dragen. Alle lijsten die ik gebruik zijn vintage en worden door mij gesourced in binnen en buitenland, ook heb ik een vast contact in Parijs, die met grote regelmaat prachtige vintage lijsten vindt. 

Wanneer en hoe krijg ik mijn werk?

Voorafgaand werk in opdracht vraag ik geen aanbetaling dat doe ik omdat ik vertrouw op een weloverwogen keuze wanneer je je bloemen door mij laat prepareren. Wanneer het werk af is stuur ik je de factuur en deze dient vooraf levering te worden voldaan. Dan maken we een afspraak voor levering woon je in de regio Amsterdam dan kom ik het werk ook weer met plezier bij je brengen. Je bent ook welkom in mijn atelier om het werk op te halen. Woon je uit de buurt dan kan ik het werk verzekerd en aangetekend versturen. Ik overleg vaak even wat makkelijkste is!

Hoeveel kost het om mijn bloemen door Field of Hope te laten prepareren en verwerken?

Omdat ik echt maatwerk maak kan ik geen lijst en glas formaten geven en daaraan een prijs koppelen. Om het toch enigszins inzichtelijk te maken werk ik met vanaf prijzen hou er rekening mee dat hier materiaal, het drogen en mijn arbeid bij in zit. 

Bloemen in glas in opdracht is vanaf 100€

Bloemen in lijst in opdracht is vanaf 200€

Hoe moet ik mijn werk behandelen thuis?

Heb je gekozen voor een werk in glas zorg dan dat deze niet in een vochtige ruimte staat, bij een hittebron of in direct zonlicht. Denk een beetje aan een bos verse bloemen en waar je deze wel of niet kunt neerzetten dat geldt ook voor de gedroogde bloemen in glas.

Heb je gekozen voor een lijst zorg dan dat deze goed wordt opgehangen! Niet in een vochtige ruimte wordt geplaatst en niet in de zon hangt!