website

Waarom ik niet met Epoxy of Hars werk

Ik krijg vaak de vraag of ik een werk kan gieten met epoxy oftewel giethars of resin. Dat kan ik wel maar ik doe het niet. Er zijn een aantal redenen waarom ik het niet doe! Lees vooral verder en denk dan even goed na of je het wel in je huis moet willen.

 • Ik heb ermee gewerkt en ontwikkelde binnen  no time een allergie waardoor mijn armen onder eczeem zaten. De dermatoloog concludeerde dat ik ermee moest stoppen want uit de testen bleek dat ik allergisch ben voor de verbindingen in giethars.
 • Afgezien van mijn allergie kon ik er ook voor kiezen om wel door te gaan en voldoende beschermende kleding aan te doen…maar het giftige aspect van resin klopte eigenlijk ook niet met de filosofie van Field of Hope. Ik probeer zo natuurlijk mogelijk bezig te zijn, zoveel als mogelijk te recyclen en epoxy wordt gemaakt van aardolie en dat is niet herbruikbaar dus slecht voor het milieu. En brengt zelfs schade aan levende organismen in water wanneer je het in het riool afvoert.
 • Tja en dan kun je denken boeien ik wil het toch want ik vind het mooi….snap ik ook....... maar er is nog geen epoxy of giethars die ik heb geprobeerd in het verleden dat niet op den duur gele gloed krijgt. Er zijn uv blockers die je kunt toevoegen aan het resin mengsel. Maar ik vond dat maar een beetje helpen en naarmate de tijd verstrijkt wordt het uiteindelijk toch geel. Ik heb een oud werk van ongeveer 5 jaar oud toegevoegd waarbij ik bezig was met epoxy te verwerken op hout in combinatie met gedroogde bloemen.

  Zodra er echt een mooi, non toxic niet belastend voor het milieu alternatief is voor epoxy, giethars of resin is die bovenstaande punten te niet doen, wil ik er wel weer eens over nadenken! Tot die tijd hou ik mij op de natuurlijke manier van het bewaren van bloemen. Er zijn ondertussen soorten op de markt die niet gemaakt zijn van aardolie maar helaas nog steeds giftig voor mens en milieu.

   Hinterlasse einen Kommentar

   Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen