website

Hoe maak ik jouw bloemen tot een gedroogd bloemen kunstwerk?

Ik ontvang veel vragen over hoe ik werk! Wat doe je met mijn bloemen? Hoe krijg ik uiteindelijk een werk dat ik te gek vind? Ik heb aan de hand van fotos en communicatie tussen eerdere klanten geprobeerd om duidelijk te maken hoe het creatieve en het droogproces  in zijn werk gaat. Tot aan het eindresultaat van gedroogde bloemen in een lijst! Hierdoor ben je op de hoogte van wat je kunt verwachten als je een werk door mij laat maken van jouw bruidsboeket of andere bijzondere bloemen. Ik heb in de 7 jaar dat ik bezig ben met Field of Hope heel veel ervaring opgedaan in het verwerken van bloemen, voor jouw bloemen zie ik meestal al meteen wat mooi werkt. Vaak zie ik al meteen een idee voor mij wat mooi kan werken, uiteraard gaat dit altijd in overleg, maar 9 van de 10 keer zit ik direct op het zelfde spoor van wat jij mooi vindt! 

Ophalen, brengen of versturen van je bloemen die ik ga drogen!

Nadat er vaak telefonisch of via de mail contact is geweest, gaat het gesprek over op whats app. Ik vraag ook altijd even om een bevestiging dat je met mij in zee gaat dat kan via de mail of via whats app. Want zoals je hieronder ziet ik haal je boeket op of je komt je boeket brengen en soms versturen mensen hun bloemen aangetekend op. Met andere woorden ik ga je inplannen in mijn agenda en maak al tijd voor je vrij!

werkwijze drogen bloemen

Ik heb je boeket of bloemen in bezit, wat ga ik met ze doen?

Zodra ik je bloemen heb kan het zelfs nog wel voorkomen dat ik ze op water zet, soms weet ik dat iets net nog wat meer moet uitbloeien voor een mooier resultaat. Behalve een atelier heb ik een droogruimte, een ruimte waar de temperatuur constant is en zo min mogelijk licht en andere invloeden van buitenaf zijn. Afhankelijk van je bloemen bedenk ik al meteen wat mooi werkt!

Heb je veel kleine bloemetjes die snel verdwijnen als ze drogen dan kies ik voor een andere techniek dan als je bijvoorbeeld grotere bloemen hebt zoals rozen of een protea.

In ieder geval ga ik je boeket of bloemen stuk voor stuk bekijken en bepalen wat ik ermee ga doen.

Vervolgens kan het zijn dat ik voor 1 opdracht tot 4 verschillende manieren kies om jouw bloemen te drogen.

Welke manieren dat zijn dat hou ik voor mezelf, je kunt er veel over online terugvinden maar ik weet inmiddels zoveel van de droog wijze van verschillende bloemen dat ik al vanaf ontvangst weet hoe ik ermee om moet gaan.

Het zelf thuis doen mag maar doe ik onder voorbehoud zodra  ik het boeket zie en beslis dan of ik het wel of niet wil. Zo zijn er bijv gedroogde boeketten van Raket en Distels die echt fantastich zijn om te gebruiken en daar zeg ik volmondig JA tegen!

Maar soms gaan mensen zelf aan de slag en heb in het verleden vaker bloemen ontvangen die zelf waren gedroogd en daar zat uiteindelijk altijd of schimmel in of daarvan was het resultaat gewoon niet mooi.

Ik wil de kwaliteit van elk product hoog houden en dat gaat wat lastiger als je begint met een niet goed gedroogd bruidswerk. Voor het beste resultaat ontvang ik je bloemen dus graag zo vers mogelijk.

Je bloemen zijn vervolgens met naam en datum terug te vinden in de droogruimte, waar ik elke ochtend kijk hoe het proces zich ontwikkelt.

De bloemen zijn droog wat gaat er nu gebeuren?

Na minimaal 2 a 3 weken zijn de meeste bloemen klaar om verder mee aan de slag te gaan. Vaak krijg je een seintje van mij en een klein voorproefje om alvast te zien wat het resultaat is.gedroogde roos van bruidsboeket

Jouw gedroogde bloemen of gedroogd bruidsboeket verhuizen vervolgens uit de droogruimte naar mijn atelier op dezelfde verdieping.

In deze ruimte zijn alleen gedroogde bloemen aanwezig en een hele hoop aan materiaal, lijsten, glas. Ik ga nu kijken naar wat mooi werkt!

  • welke vibe lijst is mooi welke achtergrond kan mooi werken?
  • Heb je misschien zelf al aangegeven wat je mooi vindt?
  • Hou je van een strak moderne lijst, of ben je van de vintage vibe brocante? Ik heb het allemaal! De lijsten koop ik op bij veilingen en via mijn contact in Parijs kom ik echt aan de mooiste parels.
  • Wil je echt geen vintage dan kan ik bij mijn lijstenmaker tevens de grootste kunstuitleen een lijst laten maken. 

Bijgevoegd voorbeeld laat zien dat ik in dit geval drie lijsten in verschillende afmetingen voorstel en een scala aan blauwtinten. De bloemen van het werk zijn er op gelegd zodat je een goed beeld kunt krijgen van het complete plaatje.

voorstel lijsten incl papier

Ik heb in dit werk de prijzen weggehaald, omdat voor elke opdracht het afhankelijk is welk prijskaartje ik ergens aan hang. Dit is anders wanneer bijv een lijst glas heeft of dat ik dat moet laten snijden, misschien moet ik het nog helemaal beitsen of heeft het nog echt een opknapbeurt nodig of heb ik er zelf meer voor moeten betalen en of is het een bijzondere lijst. Dit heeft allemaal invloed op de prijs, maar zoals ik al aangaf lijsten zijn vanaf 200 euro incl materiaal en mijn werk.

Het papier dat ik gebruik is allemaal van zeer hoge kwaliteit en zuurvrij behalve de kleuren wit en zwart want dat is niet mogelijk. Ik werk vooral met Canson, Clairefontaine maar ook met Japans geschept papier en hele kleine papier producenten. Ik heb een scala aan kleuren waar je uit kunt kiezen zoals je bijv hierboven ook ziet. Wat ik vaak doe is om het niet te ingewikkeld te maken ofwel  tinten van 1 kleur voor te stellen, zoals in dit specifieke geval werd expliciet gevraagd om een blauw tint of een aantal meer variaties van kleuren die uit elkaar liggen.

Ik heb mijn lijst en kleur achtergrond gekozen wat gaat er nu gebeuren?

Als je een keuze hebt gemaakt qua lijst en achtergrond vraag ik je om dit te bevestigen door de foto terug te sturen of op de foto te markeren welke lijst en kleur achtergrond je wilt. Zodat ik zeker weet dat ik aan de slag ga met het juiste. Ik maak dan een opzet dit kan ik aan de hand doen van een kleine video waarin ik uitleg wat ik wil gaan doen of aan de hand van een foto

gedroogde bloemen video

 foto - uitleg over idee van een gedroogd bloemen arrangement aan de hand van video

gedroogd bruidsboeket in lijst

foto- opzet gedroogd bruidsboeket in lijst met werkzaamheden aan de lijst zelf

Er is hier volop ruimte voor jouw inbreng!

Misschien beslis je alsnog dat je een abstracter werk wilt of juist meer traditioneel dat het werk nog voller mag zijn of juist meer airy. Ik vind het fijn als je mij vertelt wat je wensen zijn, want ik ben blij als je uiteindelijk een goed gevoel hebt als je naar het werk met gedroogde bloemen kijkt! Natuurlijk heb ik mijn eigen voorkeur en soms adviseer ik iets maar het uiteindelijke beslissingsproces ligt helemaal bij jou.

Ik ben klaar, wat vind jij ervan?

Voordat werk met gedroogde bloemen dicht gaat, stuur ik je nog 1 keer een foto en kun je nog 1 keer kijken en feedback geven!

Geen probleem een kleine aanpassing is vaak een groot verschil ik dubbel check altijd met je of je compleet tevreden bent! Zodra jij tegen mij ja zegt ga ik het werk nog een laatste keer nalopen, zit alles goed is het schoon met zo min mogelijk ruis. Als ik tevreden ben gaat het werk dicht. Ik gebruik professioneel materiaal en gereedschap om alles dicht te maken en te voorzien van een ophangsysteem.

Waarom hebben alle werken een titel?

Ik fotografeer al het werk dat ik maak voor mijn portfolio vaak ook om te zien hoe ik zelf ook steeds ontwikkel en de smaak van mensen ook verandert in de loop der tijd. Waarom ik een werk een bepaalde titel geef weet je pas als je met mij werkt. Dat is tussen mij en degene waarvoor ik het werk met gedroogde bloemen maak :)

En dan is het tijd om het werk te ontvangen!

Voorafgaand de overdracht van het werk stuur ik je een factuur ik vraag geen aanbetaling maar ben inmiddels best al wat tijd en materiaal verder. Dus het werk dient vooraf levering compleet te worden voldaan. Ik heb in het verleden helaas vervelende ervaringen gehad met betalingen van opdrachten die ik al op voorhand meegaf. Ik hoop dat je begrijpt dat ik iets met heel veel liefde en toewijding maak maar ik daar ook mijn boterham mee verdien en dit geen DIY product is of een hobby. Via het boekhoudprogramma Moneybird verstuur ik mijn factuur vervolgens maken we een afspraak voor leveren, ophalen of versturen. Ik pak het werk sowieso altijd helemaal in, ik vind dat dit een momentje is met elkaar om het in alle rust uit te pakken. Maar ik vraag je om me altijd even een berichtje te sturen als je het hebt uitgepakt ik vind het heel fijn om te lezen!

uitgepakt en blij

 

 

 

 

 

 

Laissez un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être affichés